HET ALBERGUE IS GESLOTEN VAN 27 APRIL TOT 6 MEI.

 

 

                WELKOM PELGRIMS ZONDER RESERVERING!!!

 

 

 

VANWEGE HET GROTE, EXCESSIEVE AANTAL TELEFOONTJES, E-MAILS EN WHATSAPP BERICHTEN IEDERE DAG, HEBBEN WE DE RESERVERINGSSERVICE VOOR ONBEPAALDE TIJD MOETEN STOPZETTEN ZODAT WE OOK PELGRIMS ZONDER RESERVERING KUNNEN ONTVANGEN. RESERVERINGEN DIE REEDS AANVAARD ZIJN VOOR DEZE WEKEN EN MAANDEN ZULLEN BLIJVEN STAAN.

Para ver el menú en su móvil haga clic en las tres rayas horizontales arriba a la izquierda.

Please press the three horizontal lines, up to the left, in order to get to the menu on your mobile phone.

Luz de Frómista


Geopend vanaf 7 september 2018

Welkom in onze herberg Luz de Frómista!

Een herberg van pelgrims voor pelgrims.

 

In 1998 liepen wij, Gabriel en Anita, voor het eerst een deel van de Camino francés, van Frómista naar Santiago. Dat was een geweldige ervaring. In 2000 besloten we daarom onze Camino te herhalen, maar ditmaal vanaf Roncesvalles. Eenmaal aangekomen in Santiago, trouwden we in het prachtige kapelletje La Corticela, in de kathedraal van Santiago de Compostela. Sindsdien heeft de Camino ons niet meer losgelaten. Anita heeft diverse jaren Spaanse les gegeven aan pelgrims en hospitaleros in Enschede. En we hebben vanaf 2004 een aantal jaren een galerie in Triacastela gehad, die we een aantal weken in de zomervakantie openden om etsen te verkopen van de Camino, gemaakt door Gabriel, die kunstschilder is. Dat was een geweldige ervaring, met mooie ontmoetingen, maar we wilden meer. Het hebben van een eigen herberg was sindsdien onze droom, die we in 2018 eindelijk uit zagen komen.

Sinds september 2018 hebben we duizenden pelgrims mogen verwelkomen uit alle uithoeken van de wereld. In 2019 hebben we in een kleine winkelruimte in hetzelfde pand als de herberg onze winkel geopend. Hierin verkopen we naast de etsen van Gabriel, ook sieraden, glaswerk, keramiek en kaarsen die door Anita gemaakt worden. Hierdoor hebben we onze twee passies kunnen combineren: de Camino en onze liefde voor kunst en creativiteit. In 2021 gaat onze winkel ook online, zodat ook op afstand mooie souvenirs van de Camino aangeschaft kunnen worden.

 

We hopen jou in de nabije toekomst in onze herberg te mogen verwelkomen!