Uiteraard de kerk San Martin, waarvan wordt gezegd dat het de mooiste Romaanse  kerk in Spanje is.

Tegenover onze  herberg  bevindt zich de kerk van San Pedro. Ook deze kerk en het museum in de kerk zijn een bezoek waard.

 

Etnografisch museum Rodolfo Puebla

 

Heel interessant en sympathiek!. Het museum heeft een unieke collectie van oude gereedschappen van de ouderwedse kapperszaak, timmerman tot en met de hoefsmit, prachtige rijtuigen, klederdracht etc.. Een bezoek aan dit privé museum is absoluut de moeite waard.

 

El Canal de Castilla

Pelgrims die in Frómista aankomen vanaf Boadilla del Camino hebben al kunnen genieten van het prachtige pad langs El Canal de Castilla en voor degene die dat nog niet heeft gedaan wacht een aangename verrassing.  El Canal de Castilla is een van de meeste verbazingwekkende bouwwerken van Europa.

Vlakbij de sluizen van Frómista is een informatiecentrum waar men graag  uw vragen beantwoord (ook Engelstalig). Tevens bevindt zich hier een mooie maquette van het Canal. Hier even pauzeren voor u Frómista binnenloopt  is zeker aan te bevelen.

 

In juli en augustus biedt het openluchtzwembad verkoeling. Mooi gelegen en omringd door grasweide en bomen, is het hier 's middags en 's avonds heerlijk vertoeven. Bij het zwembad is een bar, tafeltennistafel, en er kunnen verschillende spellen geleend worden.  Het zwembad bevindt zich op ca. 900 meter van onze herberg.

 

Ook de restaurants in Frómista zijn een reden om dit veelzijdige dorp als overnachtingsplaats te kiezen als afsluiting van een mooie etappe.  Er zijn verschillende restaurtants van top kwaliteit.  Maar er kan natuurlijk ook gegeten worden in een van de vele eetcafés in het dorp.

In onze herberg Luz de Frómista hebben pelgrims ook de beschikking over een keuken  van alle gemakken voorzien. Maar ... dan loop je wel de kans mis om in één van de beste restaurants van de provincie Palencia een heerlijk (pelgrims)menu te eten.

Vlakbij de herberg bevindt zich het restaurant Villa de Frómista,

Andere restaurants zij:  Hosteria Los Palmeros, één van de beste restaurants van Castilla y Leon, el Chiringuito del Camino, el Boffard, tegenover de kerk San Martin, het restaurant el Apostol, el Jardin Meeting Point, en nog veel meer... en overal zult u naar alle tevredenheid van uw maaltijd genieten. 

Op ca. 50 m. afstand van de herberg is een bank met pinautomaat.